در کشور ما اکثرا کنسرو ماهی را با نام «تن ماهی» میشناسیم که عنوان درستی نمی باشد. زیرا کنسرو ماهی میتواند از انواع مختلف ماهی تهیه شود. ساردین ، کیلکا ، قزل آلا ، هوور(مسقطی ،خطی، بندری،معمولی)، گیدر(زرد باله)، اسبک (نیزه ماهی، مارلین، بادبان ماهی) ، زرده(صارم) ، مکرل ،گالیت ،گیش و کتو ماهی هایی هستند که در صنعت کنسرو ماهی استفاده می شود.
در کشور ما، کنسرو ماهی تن طرفداران زیادی دارد. «تن» نام یک نوع ماهی نیست بلکه نام گروهی وسیع از ماهیها می باشد. ماهی هوور ،گیدر،اسبک ، زرده و مکرل ماهی های تن هستند که در ایران استفاده می شوند. هوور و گیدر انواع گران تر و زرده و اسبک و مکرل انواع ارزان تر می باشند.
کنسرو ماهی تن به دلیل، طعم، مزه، رنگ، بو، کیفیت و ارزش تغذیه متفاوت، قیمت های متفاوتی دارد که متاسفانه تشخیص نوع ماهی تن با نگاه کردن، برای افراد غیرمتخصص ممکن نیست.
برای آگاهی بیشتر مصرف کنندگان محترم ، برآن شدیم اطلاعات بیشتری در زمینه ماهی و کنسرو ماهی به ویژه کنسرو ماهی تن گرد آوری گردد و در اختیار عزیزان قرار گیرد:
- کارخانه ها ی تولید کننده کنسرو ماهی
- انواع برندهای کنسرو ماهی
- نکات لازم دررابطه با ماهی و کنسرو ماهی
- آشپزی با ماهی
امیدوارم عزیزان در این گردآوری ما را یاری کرده تا تجربیات شان را در این زمینه در اختیار خوانندگان قرار دهیم.