طرز تهیه سبزی پلو با تن ماهی-نوع 1

مواد اولیه برای 4 نفر:

  • سیر تازه با ساقه:                              3 شاخه
  • سبزی (گشنیز و شنبلیه به نسبت 5 به 1)    400 گرم
  • برنج:                                             3 پیمانه
  • تن ماهی 180 گرمی:                        1 الی 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی:                              1 قاشق غذاخوری سر پر
  • ادویه بندری:                                   1 قاشق غذاخوری
  • روغن                                             به میزان لازم
  • زردچوبه:                                        به میزان لازم
  • فلفل:                                             به میزان لازم
  • نمک:                                            به میزان لازم

طرز تهیه:

  • تن ماهی را در قابله ای پر از آب می گذاریم تا 20 دقیقه بجوشد.
  • سبزی ها را همراه با سیر تازه با ساقه خرد می کنیم و یا اگر در فریزر موجود می باشد، در محیط آشپزخانه می گذاریم تا از حالت انجماد خارج گردد.
  • برنج را با نمک از ۱ ساعت قبل خیس می کنیم .(البته برخی از عزیزان از برنج خیس خورده استفاده نمی کنند.)
  • بعد از اینکه  تن ماهی ها 20 دقیقه جوشیده شد. لازم هست که کنسرو ماهی باز شود و محتویات داخل آن درون ظرفی ریخته شود.

با توجه به شناختی که از برند تن ماهی مورد استفاده دارید :

  • 😋   اگر از روغن با درجه کیفی خوب استفاده شده است می توانید از روغن تن ماهی برای سرخ کردن نیز استفاده نمایید.
  • 😞 ولی اگر کیفیت روغن مورد استفاده مناسب نیست لازم هست روغن کنسرو مصرف نشود و گوشت ماهی از روغن جدا گردد.
  • 😋  اگر کنسرو ماهی مورد استفاده حداقل 80 درصد وزن آبکش داشته باشد، معمولا یک عدد تن ماهی کفایت می کند و در غیر ان صورت لازم هست دو عدد تن ماهی استفاده گردد.
  • 😞 لازم هست میزان نمک تن ماهی نیز تست گردد اگر میزان نمک کنسرو ماهی کمی زیاد هست، لازم هست از میزان نمک مورد استفاده در غذا کم کرد.
  • روغن لازم را درون تابه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم
  • زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا عطر و بوی زردچوبه خارج شود.
  • در این مرحله سبزی و سیر های خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم
  • ادویه بندری و رب گوجه فرنگی و نمک را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود
  • تن ماهی ها را هم درون آن می ریزیم و و مواد را در ماهی تابه مخلوط می کنیم و تفت می دهیم. (اگر دوست ندارید قطعات تن ماهی خیلی خرد شود نباید زیاد هم زده شود)
  • قابلمه را پر از آب می کنیم، نمک را اضافه می کنیم. سپس روی قویترین شعله قرار می دهیم تا به جوش بیاید. در ادامه آب روی برنج را خالی می کنیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم. باید حرارت خیلی بالا باشد تا آب برنج خیلی سریع به جوش بیاید. بعد کف روی برنج را می گیریم. وقتی که برنج نیم پز شد آن را آب کش کرده و کنار می گذاریم
  • کف یک قابلمه را روغن می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا داغ شود. نان را کف قابلمه برای ته دیگ می گذاریم.
  • سپس یک لایه برنج به صورت پخش روی ته دیگ می ریزیم تا روی ته دیگ را بپوشاند. در ادامه یک لایه از مخلوط سبزی و ماهی روی آن ریخته و لایه بعدی برنج می ریزیم. این قدر این کار را تکرار می کنیم تا مواد تمام شود.
  • در این مرحله قابلمه را روی شعله پخش کن گذاشته و دم کنی روی آن قرار می دهیم و می گذاریم تا دم بکشد و بپزد. وقتی که برنج کامل دم کشید، آن را درون ظرف مناسب می ریزیم.


طبع مواد غذایی استفاده شده:

مواد گرم:

شنبلیله: گرم و خشک

سیر: گرم و خشک

زردچوبه: گرم و خشک

فلفل: گرم و خشک

نمک: گرم و خشک


مواد سرد:

 گشنیز: سرد و خشک

ماهی: سرد و تر

برنج:  سرد و خشک

رب گوجه فرنگی: سرد و تر