در کشور ما اکثرا  کنسرو ماهی را با نام «تن ماهی» می‌شناسیم که عنوان درستی نمی باشد. زیرا کنسرو ماهی می‌تواند از انواع مختلف ماهی تهیه شود. ساردین، کیلکا، قزل آلا، هوور (مسقطی، خطی، بندری، معمولی)، گیدر (زرد باله)،  اسبک (نیزه ماهی، مارلین، بادبان ماهی) ، زرده (صارم)، مکرل، گالیت، گیش و کتو ماهی هایی هستند که در صنعت کنسرو ماهی استفاده می شوند.

در کشور ما ،کنسرو ماهی تن طرفداران زیادی دارد. «تن» نام یک نوع ماهی نیست بلکه نام گروهی وسیع از ماهی‌ها می باشد. ماهی هوور، گیدر، اسبک، زرده و مکرل ماهی های تن هستند که در ایران استفاده می شوند. هوور و گیدر انواع مرغوب و گران تر و زرده و اسبک و مکرل انواع  ارزان تر می باشند.

کنسرو ماهی تن به دلیل، طعم، مزه، رنگ، بو، کیفیت و ارزش تغذیه متفاوت، قیمت های متفاوتی دارد که متاسفانه تشخیص نوع ماهی تن با نگاه کردن، برای افراد غیرمتخصص ممکن نیست.